Yttertält

Vem behöver ett yttertält? Jo, den som åker omkring i husvagn och faktiskt en del husbilar också. Det finns väldigt många fina och praktiska yttertält till husbilar för den som står stilla så pass länge att det är värt att montera yttertältet. Det är nog vanligare till husvagnar än till husbilar. Många som skaffar husbil gör det för att det är mycket enklare att köra omkring än med en bil och husvagn. Och den som kör husbil vill ofta inte stanna särskilt länge på samma plats utan beger sig ofta vidare efter en eller ett par nätter.

Yttertält till husvagn

Yttertälten till husvagnar är ofta anpassade till ett längre boende och som går att ha som ett extrarum att sitta i eller kanske till och med laga mat i, nästan som ett vardagsrum med kokvrå och matbord. Det går ju bra för de som ligger en hel säsong att släpa med sig gigantiska yttertält och allt som ska vara där i, som soffor, matmöbler, stora tv-apparater och till och med extra kyl och frys. Där kan jag tycka att det har gått lite för långt men det är ju förvisso upp till var och en hur mycket man orkar köra ner till sitt yttertält.

Yttertält till husbil

Många av våra husbilar har en större markis monterad på ena långsidan så att man ska slippa att konka runt med ett tungt tält i garaget på husbilen. Väldigt praktiskt tycker jag personligen då i alla fall vi sällan stannar på ett ställe längre än två nätter. Men det finns faktiskt bra yttertält också nu för tiden som är uppblåsbara. Dom tar lite plats och väger inte jättemycket men framför allt så går det jättefort att sätta upp dom och det är helt ok utrymme i dom, inte till att använda som vardagsrum med tv men nog för att kunna sitta där och äta om det är dåligt väder ute.